About

Sabine Borggreve-Westerhuis

Mijn naam is Sabine en ik ben gepassioneerd restaurator van aardewerk, porselein, glas en aanverwante materialen. Ik geloof dat elk stuk keramiek of glaswerk een verhaal te vertellen heeft, en het is mijn missie om die verhalen te bewaren en nieuw leven in te blazen.

Na het volgen van de opleiding aan West Dean College in Engeland, ben ik in 1998 mijn eigen keramiek restauratie atelier begonnen in het centrum van Amsterdam. Ik ben lid van Restauratoren Nederland en ben jarenlang actief geweest als bestuurslid van deze vereniging.

In mijn atelier en op locatie restaureer ik voor particulieren, antiquairs, verzamelaars, verschillende musea (o.a. Kasteel-museum Sypesteyn) en bedrijfscollecties. Ik heb een aantal stagiaires begeleid in mijn atelier, maak conditierapporten voor musea (o.a. het Van Gogh Museum), ben betrokken geweest bij verschillende verhuizingen van collecties, en heb lesgegeven o.a. aan studenten van de opleiding Collectiebeheer.

Met mijn expertise en jarenlange ervaring in het vak, bied ik hoogwaardige restauratiediensten aan. Of het nu gaat om een waardevol antiek stuk, een dierbaar erfstuk of een geliefd kunstwerk, ik zet me in om de oorspronkelijke schoonheid en integriteit ervan te herstellen.

Ik besteed veel aandacht aan het behoud van de historische en artistieke waarde van het object. Ik werk met grote zorgvuldigheid en precisie, waarbij ik me baseer op mijn diepgaande kennis van restauratietechnieken en -materialen. Mijn doel is om het object niet alleen te herstellen, maar ook om het zijn oorspronkelijke charme en karakter terug te geven.

Naast restauratie bied ik ook advies en begeleiding bij het behoud en de juiste behandeling van uw kostbare keramiek en glaswerk. Ik kan u voorzien van waardevolle informatie over behoud, onderhoud en preventieve maatregelen om verdere schade te voorkomen.

Ik hecht grote waarde aan open communicatie en een persoonlijke benadering. Ik luister naar uw wensen en verwachtingen, en ik zorg ervoor dat u op de hoogte wordt gehouden van het restauratieproces. U kunt erop vertrouwen dat uw kostbare stukken in veilige handen zijn.

Blader door mijn portfolio om enkele voorbeelden van mijn restauratiewerk te bekijken. Als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in mijn diensten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik sta klaar om u te helpen bij het herstellen en behouden van uw dierbare keramiek, porselein en glaswerk.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken en uw kostbare stukken weer tot leven te brengen.