FAQ

Kan ieder object gerestaureerd worden?

De meeste objecten kunnen weer heel mooi gerestaureerd worden. Een enkele keer ontbreekt er dusdanig veel van een object, of ontbreekt er een essentieel onderdeel van het object, of maakt het materiaal waarvan het gemaakt is het niet mogelijk het object te restaureren. Dit zijn echter uitzonderingen.
Sommige objecten kunnen na restauratie niet meer worden gebruikt waarvoor ze zijn gemaakt: zo zal een gebroken vaas in de meeste gevallen niet meer geschikt zijn om water in te doen en een gebroken theepot kan niet meer gebruikt worden om thee in te zetten.
Indien u vragen heeft over uw gebroken of beschadigde object, kunt u een foto emailen of via whatsapp sturen. Ik zal u vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Is mijn object het waard om gerestaureerd te worden?

Een object kan gerestaureerd hebben omdat het grote financiële waarde heeft, maar ook omdat het grote emotionele waarde heeft voor u. Het object kan voor u belangrijk zijn, verkregen zijn door vererving of herinneringen bij u naar boven halen. Allemaal goede redenen om het te laten restaureren.

Kan ik zonder afspraak langskomen?

Ik ben niet altijd aanwezig in het atelier, ik werk ook regelmatig op locatie. Het is verstandig om van te voren even te laten weten wanneer u langs wilt komen. Dat kan het beste via whatsapp (06-2154 6327).
Klik hier voor de route.

Is het handig om een foto te mailen?

Een foto mailen is altijd handig. Zorg dat de foto duidelijk en scherp is, zorg dat ik kan zien hoe groot het object is, waar de schade zit, of alle stukjes die zijn afgebroken er nog zijn etc etc. Hoe meer informatie ik van u krijg, hoe beter ik u een advies kan geven over de haalbaarheid van een restauratie en de eventuele kosten daarvan. Het is echter niet altijd mogelijk de kosten in te schatten van een foto.
Een foto sturen kan via Whatsapp (06-2154 6327) en email (sabine@westerhuis-restauratie.nl)